آیا کابینت کلاسیک برای آشپزخانه ما مناسب است یا خیر؟!
این روز ها کمتر کسی هست که، از اهمیت وجود کابینت در آشپزخانه مطلع نباشد و اکثر افراد به خصوص خانم ها می دانند که وجود کابینت در آشپزخانه مساویست با نظم آشپزخانه و استفاده بهینه از فضای موجود در آشپزخانه. با گذشت زمان علاوه بر موارد گفته شده نقش زیبایی که کابینت به آشپزخانه می بخشد، پررنگ تر شده و باعث به وجود آمدن سبک های مختلف کابینت شده است.
در ابتدا کابینت ها در آشپزخانه به شکل امروزی وجود نداشته و به صورت قفسه های دیواری بودند، که دسترسی به وسیله ها را سریع و آسان کرده بودند. اکثرا قفسه های دیواری داخل آشپزخانه چوبی بوده اند، که روی دیوار به صورت طبقه وصل می شدند. در این قفسه ها ظروف پخت و پز، ادویه جات و انواع وسیله های پذیرایی قرار داده می شدند.
پس از قفسه ها که نقش بسیار مهمی درشکل گیری کابینت های مدرن و امروزی داشتند کابینت ها به صورت یونیت و قفسه های ساده به عرصه آمدند، که قابلیت جابه جایی داشتند. و این اجازه را به افراد می داد تا وسایل را براساس اهمیت و میزان کاربرد و دسترسی بچینند.
انواع سبک کابینت
کابینت بر اساس طراحی و رنگ و متریال به سبک های مختلفی تقسیم می شوند، که هر سبک مناسب به فضای بخصوصی می باشد.و باعث بزرگتر دیده شدن فضا و استفاده بهتر از فضای موجود می شود بنابراین هر فردی با انتخاب طرح و سبک متناسب با فضای موجود می تواند نیاز های خود را برطرف کند.
انواع کابینت از نظر سبک به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن.
_در این مقاله ما به معرفی سبک کلاسیک می پردازیم تا بتوانید سبک مورد علاقه و مورد نیاز خود را بشناسید و انتخاب کنید.
کابینت های کلاسیک از پرطرفدار ترین و محبوب ترین سبک های کابینت می باشد اما ممکن است برخی از افراد در تشخیص این سبک زیبا دچار سردرگمی شوند، برای همین تصمیم گرفتیم المان های سبک کلاسیک را برای شما بازگو کنیم.
اما باید بدانید به طور کلی ممکن است در برخی موارد نتوانید مرز سبک ها را از یکدیگر جدا کنید، و ویژگی های هر دو سبک گاها مشترک باشد.
به طور کلی باید گفت همانطور که از اسم سبک مشخص است کابینت کلاسیک حالت قدیمی و نوستالژی دارد که اغلب متریال آن ممبران، روکش چوب و تمام چوب می باشد. از چند جهت می توان سبک کلاسیک را شناسایی کرد که ما چند مورد را در این مقاله برای شما عنوان کرده ایم.
سبک نامبرده اغلب دارای نقش و نگار زیاد می باشد و در آن مواردی همچون تاج، پاخور و زیرچراغ و مخصوصا سرستون و گل استفاده می شود، و حالت مجلل و سلطنتی دارد و اغلب برای آشپزخانه هایی مناسب است که فضای آنها بزرگ می باشد که در انتخاب رنگ هم محدودیت ندارد. اما اگر اشپزخانه کوچک دارید و به سبک کلاسیک بسیار علاقمند هستید حتما رنگ های روشن انتخاب کنید.
در سبک کلاسیک اغلب طراحی کار به صورت قرینه می باشد و طرح ها در چپ و راست به طور یکسان اجرا می شوند.
ویترین های شیشه خور بخصوصی، که در سبک های کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند از دیگر نشانه های این سبک می باشد.
انواع کابینت کلاسیک
کابینت های کلاسیک پیچیدگی هایی دارد که باعث شده این سبک از کابینت به دو دسته تقسیم شوند و تشخیص آن از دیگر سبک ها را تا حدودی دشوار کرده است. از دسته بندی های کابینت های کلاسیک می توان به کابینت های کلاسیک ممبران، کابینت های کلاسیک چوبی، کابینت های کلاسیک رومی و کابینت های کلاسیک روکش چوب را نام برد.هر کدام از این سبک های شیک و زیبا دارای خصوصیات و ویژگی هایی می باشند که در ادامه شما را با ویژگی های این سبک ها آشنا می کنیم.
کابینت ممبران با مغز ام دی اف و روکش pvc می باشد که ام دی اف خام را با دستگاه سی ان سی اندازه کرده و سایز مد نظر برش خورده و پس از آن چسب زده می شود. پس از این که چسب به مغز ام دی اف نفوذ کرد، با حرارت روکش روی ام دی اف توسط دستگاه وکیوم یا ممبران چسبانده می شود.
روکش های پی وی سی پلاستیک های فشرده ای می باشند که با ضخامت حدود ۲ تا ۳ میل برای روکش کردن ام دی اف استفاده می
شوند، که در فرایند تولید کابینت های ممبران استفاده می شود. روش تولید کار های ممبران به دو صورت می باشد که عبارتند از:
_(ممبران و وکیوم)، که تفاوت این دو نوع در دستگاه مورد استفاده می باشد .کابینت تولید شده با دستگاه ممبران قیمت بالاتری نسبت به نوع دیگر دارد.
روکش چوب به ام دی افی گفته می شود که روی آن چند میل چوب طبیعی پرس شده که ظاهر چوب را به ام دی اف می دهد و برای افرادی که به کار چوبی علاقمند اند این اجازه را می دهد که با هزینه ی کمتر زیبایی چوب را به دکوراسیون خانه خود اضافه کنند.
در این نوع کابینت ها نیز همانند کار ممبران در ابعاد مورد نظر ام دی اف روکش طبیعی، چوب برش خورده و توسط دستگاه سی ان سی طرح مورد نظر روی آن کار می شود که باید توجه داشت بهتر است به دلیل اینکه مغز کار ام دی اف معمولی می باشد طرح مورد نظر تا حد امکان ساده و کم ابزار باشد، تا گره چوب بیشتر روی کار نمایان شده و خامی ام دی اف روی کار تا حد امکان کمتربه چشم بیاید.در این طرح می توان از سرستون ها و گل های برجسته استفاده کرد و کار سنگین و سلطنتی در محیط خانه خود داشت. در این نوع کابینت از رنگ های پلی اورتان به صورت پاششی استفاده می شود. گره چوب پر نشده و در کنار گره های چوب رنگ دلخواه را در کابینت میتوان داشت.
برتری که این سبک نسبت به کار های ممبران دارد این است که طرح و رنگ های بیشتری را دارا می باشد، که از رنگ های پرطرفدار ان میتوان، رنگ های سفید پتینه طلایی، گردویی، خودرنگ و سفید وایت واش را نام برد.
کابینت کلاسیک رومی از سبک هایی است که برای اولین بار در کشور اروپا به وجود آمده است و به دلیل جذابیت زیاد این سبک در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. در این سبک ستون های خراطی چوبی( همچون ستون های روم باستان) استفاده می شود.
در این سبک از درب های حکاکی شده و ابزار خورده چوبی استفاده می شود که اکثرا حاصل دست نجاران ماهر و زبر دست می باشد. تاج_پاخور های ابزار شده و بخصوصی در این سبک استفاده شده که این سبک را از سبک های دیگر متمایز کرده است. از ویژگی های دیگر این سبک می توان به ضخامت درب ها که ۲ الی ۲۵ سانت می باشند اشاره کرد.
کابینت های کلاسیک اصولا با رنگ پلی اورتان آمیخته می شوند که اکثرا در رنگ سفید اجرا می شود.
به دلیل اینکه این کابینت خاص است و قیمت بالایی هم دارد. به عنوان صفحه کابینت از سنگ های طبیعی همچون کوارتز، کورین، گرانیت و یا مرمر استفاده می شود که زیبایی دو چندان به کار می بخشد.
در ابتدای مقاله به برخی مزایای کابینت کلاسیک تا حدودی اشاره کردیم که در این بخش به طور کامل نیز بازگو خواهیم کرد.
_مزایای کابینت کلاسیک عبارتند از:
زیبایی
متعادل کردن فضا
ماندگاری و مقاومت بالا
قیمت مناسب و متناسب با کیفیت
تنوع طرح و رنگ
هیچ چیزی در دنیا کامل و بی نقص نمی باشد، و کابینت های کلاسیک نیز از این مورد مستثنی نیستند.
معایب کابینت های کلاسیک را می توان در مواردی همچون:
محدودیت کابینت های کلاسیک که در فضا های بزرگ مناسب هستند اما به هیچ عنوان برای فضا های کوچک مناسب نیستند. چرا که جزئیات بالای این سبک باعث کوچک تر دیده شدن فضای آشپزخانه شما می شود.
قیمت بالای این کابینت ها که به دلیل متریال باکیفیت می باشد، باعث شده تا همه توان خرید این نوع کابینت را نداشته باشند و از نظر قیمت محصول مقرون به صرفه تری را انتخاب کنند.
چوبی بودن این سبک از کابینت ها باعث شده تا در برابر رطوبت سختی مقاومت بالایی نداشته باشد. بنابراین توجه داشته باشید در مکان هایی با رطوبت بالا بهتر است از این متریال کمتر استفاده شود.
نوع ممبران کابینت های کلاسیک در برابر حرارت کم توان بوده و به حرارت واکنش بیشتری نسبت به انواع دیگر کابینت کلاسیک نشان می دهد.
به دلیل اینکه این سبک جزئیات، پستی و بلندی های زیادی دارد تمیز کردن آن سخت می باشد. مخصوصا اگر، چربی کابینت های شما را در بر بگیرد.
برای اجرای این سبک حتما باید به افراد متخصص مراجعه کنید چرا که کیفیت اجرا روی خروجی کابینت های شما تاثیر مستقیم دارد.
_
در این مقاله سعی کردیم شما را با تمام زوایای کابینت های کلاسیک از جمله با ویژگی ها، مزایا و معایب آن آشنا کنیم تا به شما کمک کند که اگر این نوع کابینت مورد نظر شماست بتوانید تشخیص دهید، که ایا با فاکتور های مورد نظر شما همخوانی دارد و یا اینکه آیا می تواند پاسخگوی نیاز های شما باشد و انتظارات شما را برآورده کند یا خیر؟!